Projecten BBC 2016

Nieuws over de projecten van de Bonhoeffer Business Class door Sterre Doornekamp

In de BusinessClass maken de leerlingen kennis met het bedrijfsleven. De BusinessClass is van start gegaan in 2015 met 15 leerlingen en 2 leraren: Herald Kornblum en Mechteld Hennekens. Zij geven allebei het vak M&O. Dit is het tweede jaar van de BusinessClass en er zitten nu nieuwe mensen bij maar ook nog leerlingen uit de BusinessClass van vorig jaar. Dit zijn de eerlingencoaches. Wij doen projecten voor een profit organisatie als de ING en voor een non-proftit organisatie als Only Friends.

De laatste paar maanden zijn we bezig geweest met het project voor de ING. Wij mochten ideeën bedenken om hun app meer onder jongeren te brengen. We zijn op school bijeengekomen om de opdracht te bespreken en eventuele ideeën al op tafel te leggen. Op 7 januari zijn we naar Club Zand (aan het strand van Castricum) geweest om te brainstormen over mogelijke ideeën. We hebben in groepjes allerlei ideeën bedacht en die gepresenteerd aan elkaar, aan de leraren en aan twee mensen van ING: Melanie van der Rijt en Ralph Elferink. We kregen goede en nuttige feedback en het was leuk om te horen dat we zulke goede dingen hadden bedacht waar ING nog niet opgekomen was.

Na de brainstormsessie zijn we weer op school bijeengekomen om te bepalen welke ideeën we zouden uitwerken en presenteren aan de ING.

Op 11 februari zijn we met de BusinessClass naar het ING hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost geweest. Na ontvangst werden we welkom geheten door Jeroen Losekoot, Robert Ligthart, Melanie en Ralph. We hebben eerst de resultaten van de enquête gepresenteerd. Deze enquete hebben we laten invullen door bezoekers van de open dag op 6 februari.  De vragen betroffen het gebruik van de ING betaalapp. Daarna hebben we in 4 groepjes onze ideeën gepresenteerd over hoe ING de betaalapp beter bekend kan maken onder haar doelgroepen. Na afloop van onze presentaties hebben de ING-medewerkers ons verdere toelichting gevraagd over onze plannen. Hieruit ontstond een interessante en levendige discussie. ING heeft toegezegd om enkele ideeën te gaan onderzoeken en te testen. Hierin wordt de BusinessClass ook betrokken. Tenslotte kregen wij de mogelijkheid om nog vragen te stellen over de ING waarin wij tips en trucs kregen over hoe je je zelf kunt presenteren tegenover een werkgever.

Na een geslaagde middag kregen alle BusinessClass leerlingen een origineel oranje ING horloge als bedankje voor onze goede ideeën en presentaties.