nieuws

11-12-2017

SNEEUWVRIJ!

In verband met code oranje en de verwachte sneeuwval van vanmiddag (11 december) vervallen de lessen na het 5e uur.

Aula
08-12-2017

WSB de film

Donderdagavond 7 december is de registratie van de voorstelling Wir Sind Berliner getoond aan alle mensen die eraan hebben meegewerkt. De film is een indrukwekkend staaltje monteerwerk door Demi Scheerman en Kris Aardenburg. Binnenkort op cd te verkrijgen in de mediatheek!

Aula
01-12-2017

Arthur Wiggers op nr 9

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Arthur Wiggers, leerling havo-5, de negende plaats ingenomen op de lijst van GroenLinks. (Castricummer 29 november 2017) Met 17 jaar is hij de jongste op de lijst en daar zijn wij natuurlijk heel trots op!

Aula
30-11-2017

Havo-bovenbouw nieuws

Het laatste nieuws uit de havo-bovenbouw van afdelingsleider Jeroen Marechal

Aula
30-11-2017
Aula
27-11-2017

10-minutenavond

Deze week wordt een uitnodiging gemaild naar ouders en verzorgers van alle leerlingen om in te schrijven voor de 10-minutenavonden. De inschrijving moet via de Zermelo Portal worden gedaan. Daarvoor is een inlogcode nodig die in de uitnodigingsbrief staat. Ook de instructie staat erbij.

Aula
23-11-2017

Ben je helemaal mediawijs?

In de laatste twee weken van november worden er lessen gegeven over mediawijsheid aan brugklassen en leerlingen van de tweede klas. Onder anderen Joris Komen van de Bibliotheek Kennemerwaard geeft die lessen. Volgens Demi Steentjes en Fleur Pepping (B10) deed hij dat heel goed! Lekker afwisselend met vragen die ze online konden beantwoorden. Ze kregen meteen inzicht in hoe belangrijk de sociale media voor hun klas zijn. Zo werd duidelijk dat de meeste leerlingen gemiddeld 800 berichtjes per dag krijgen. En dat de helft van de leerlingen vindt dat ze te laat antwoord krijgen op hun berichtjes, terwijl de andere helft geen tijd heeft om gehoor te geven aan al die meldingen.

Lees meer

Aula
15-11-2017

B10 skypet met Wout

Wout Wittebrood (B10) kan helaas even niet naar school. Hij kan wel lessen volgen, dus mentor Daan Tamboer heeft een iPad geregeld zodat Wout kan skypen met de klas. Hij mist op die manier geen uitleg en blijft deel uitmaken van alles wat er in de klas gebeurt. Vooral Sem (foto) zorgt ervoor dat Wout op tijd klaarzit en de docenten alert zijn. Klasseklas!

Aula
14-11-2017

Frans de Nijs

Ons bereikte het bericht van overlijden van de heer F. de Nijs.
Frans de Nijs was voor de fusie werkzaam op de Henricus-mavo als docent lichamelijke oefening en biologie. Vanaf 1991 tot aan zijn pensionering in juli 2004 gaf hij deze vakken op het Bonhoeffercollege. Wij herinneren hem als een vakkundige, sportieve en hartelijke collega.

Aula
07-11-2017

Nieuws mavo-afdeling

Het laatste nieuws uit de mavo van afdelingsleider Frans Bouwens.

Aula
03-11-2017

Cambridge certificaat

De leerlingen op de foto hebben onlangs allemaal hun Cambridge Advanced Certificate uitgereikt gekregen. De docenten Sylvia van Montfoort en Geert Plas glimmen van trots in hun midden.

Aula
03-11-2017

Solliciteren

Op donderdag 2 november jl. bracht Arne Karten van Tata Steel zijn jaarlijks bezoek aan leerlingen van mavo-4. De heer Karten is personeelsfunctionaris bij Tata Steel en heeft al honderden gesprekken gevoerd met mensen die solliciteerden naar een functie bij dit grote concern in IJmuiden. Hij vertelde de leerlingen over de do's en don'ts bij sollicitatiebrieven en -gesprekken. Ook voerde hij gesprekken met een aantal leerlingen naar aanleiding van een brief die ze geschreven hadden voor een pta-opdracht. Volgens organisator en docent Heidi van Stigt was het weer een zeer waardevolle dag voor de leerlingen.

Aula
01-11-2017

Tabletnek

In deze tijd waarin telefoons en tablets niet meer weg te denken zijn, is er voor velen het risico op een tablet-nek, een iPad- schouder of een smartphone-pols. Waar men vroeger sprak over de kans op “RSI” (Repetitive Strain Injury, een verzamel- naam voor klachten aan de arm, nek en schouder), gebruikt men tegenwoordig de term “KANS” (Klachten aan de Arm, Nek en Schouder).De genoemde apparaten vervangen nu steeds meer de traditionele desktop en laptops, doordat de apparaten steeds meer kunnen. Daarnaast heeft iedereen tegenwoordig overal bereik en ben je ongemerkt langer online. In veel gevallen schiet de ergonomische zithouding er bij tablet- gebruik bij in. Een tablet ligt vaak op de schoot of op een bureau en ook de smartphone houden we ter hoogte van de buik. Daardoor maakt de nek een extreme buiging naar voren. De nekspieren, nekgewrichten staan hierdoor constant onder spanning en kunnen door overbelasting tot bijvoorbeeld de volgende (“KANS”) klachten leiden:

• Nekklachten en slijtage van de nekwervels;

• Verstijfde en verkorte nekspieren, deze verminderen het vermogen om het hoofd te draaien;

• Hoofdpijn;
• Het minder goed kunnen bewegen van de kaak.

Hoe kan je de tabletnek voorkomen?

Aula
01-11-2017

Piet Langhout

Ons bereikte het bericht van overlijden van de heer P. LANGHOUT
Piet Langhout was vanaf de stichting van het Bonhoeffercollege in 1971 tot aan zijn pensionering in 1985 aan de school verbonden als conrector en waarnemend rector. Samen met zijn collega’s heeft hij destijds de organisatie van de school op uitmuntende wijze vorm gegeven. Nog steeds plukken we de vruchten van zijn toenmalige inspanningen. De ouderen onder ons herinneren zich hem als een innemende en meelevende persoonlijkheid.
Namens allen die bij het Bonhoeffercollege betrokken zijn,
Marga Nievelstein, rector.
 

Afscheid in 1986. Piet Langhout en zijn vrouw Sari krijgen namens het personeel bloemen aagereikt door Hanneke Klinkert

 

Aula
20-10-2017

Bob’s en Halloween

Traditiegetrouw was er vlak voor de herfstvakantie een groot feest in de Bob's. Heel veel leerlingen kwamen uitgedost als engel of duivel; het thema van de avond was namelijk Angels and Devils. Het sfeertje van Halloween dus.

Docent natuurkunde Loran Aelbers maakte de foto's!

Voor de brugklas was er een Halloweenfeest in de aula van onze school. Dat leverde heel veel enge maskers op! B3 en B9 hadden de meest angsaanjagende jongens. De meisjes van B4 en B7 waren volgens de deskundige jury het engst gekleed. Dat leverde punten op voor de brugcup!

Aula
19-10-2017

Nieuws vwo-bovenbouw

Het laatste nieuws uit de vwo-bovenbouw van afdelingsleider Brigitte Paro!

Aula
12-10-2017

Teun in korte broek

Teun Stins (mavo-4) is een weddenschap aangegaan met zijn familie om tot en met Oud & Nieuw in een korte broek te blijven lopen. Hij doet dat samen met zijn neef Mees Keet die ook uit Heiloo komt. Als zij de weddenschap winnen, gaat de opbrengst naar een goed doel. Mochten ze verliezen, starten ze meteen een volgende actie: boodschappen doen in vrouwenkleding en met make-up op. Doneren voor de actie kan door te mailen naar mees1904@ gmail.com

Lees meer in de Uitkijkpost

Aula
05-10-2017

Boekennieuws

Het zal u niet ontgaan zijn dat er rond de levering van lesmateriaal aan onze leerlingen veel fout is gegaan.Dat vinden wij als school buitengewoon vervelend want het frustreert het werken van de docenten en leerlingen. De oorzaken van deze overlast liggen echter geheel bij de leverancier. De firma VanDijk maakt in deze brief excuses met betrekking tot de gang van zaken.
Ondertussen hopen wij met u dat de resterende problemen zo spoedig mogelijk verholpen zullen worden.
 

Aula
02-10-2017

Escape the classroom

B11 heeft een lesuur opgesloten gezeten met docent biologie Gerda Nicolai. De enige manier om te ontsnappen was het inzetten van biologische kennis en vaardigheden. Ze moesten aanwijzingen vinden, hun biologische kennis combineren, vaardigheden toepassen, de BINAS gebruiken (die ze eerst moesten vinden..), alles om uiteindelijk voor het einde van het lesuur naar buiten te kunnen komen. De tijd die B11 neergezet heeft, was helaas net niet genoeg voor een prijs maar het filmpje dat de leerlingen maakten, is het bekijken meer dan waard!

Aula
30-09-2017

Berlijn, de movie

Docent geschiedenis Daan Tamboer maakte een prachtige compilatie van alle gemaakte foto's en video's die in Berlijn zijn gemaakt van de stad, de leerlingen mavo-3 en hun begeleiders.

Aula
27-09-2017

Inzage magister

Voor leerlingen en ouders is er een Magister app (van SchoolMaster) ontwikkeld voor gebruikers van Apple en Android.
Ouders die meerdere kinderen op onze school hebben, gebruiken één inlogcode. Met deze inlog kunnen ze al hun kinderen raadplegen.
 
Als een leerling de leeftijd van 18 jaar bereikt vervalt de inzage automatisch. De leerling kan dan zijn of haar ouders/verzorgers via Magister toestemming geven om de gegevens te mogen inzien.
 

Aula
26-09-2017

Gezellig!

Terwijl een groot deel van de bovenbouwleerlingen ergens in Europa vertoefde, hadden de brugklasleerlingen vorige week traditiegetrouw een Gezelligheidsdag. Dat betekent fietsen, bowlen en zwemmen met de mentor en de 4+'ers. Hieronder foto's van B3 (mentor Ellen Philips) die het erg gezellig gehad hebben.

 

Aula
26-09-2017

Klimaat-proof

Op 20 september jl. stond in de Uitkijkpost een mooi bericht over het project 'Hoe maak je je tuin klimaat-proof?' waar de twee technasium-klassen van havo-2 deze periode mee zijn gestart.
Annemiek Steeman heeft als technator het project goed voorbereid,  Loran Aelbers en Suzanne Wesselman hebben de beide groepen onder hun deskundige hoede. Het is een prachtig project om de havo-leerlingen die voor Technasium hebben gekozen een vliegende start te geven. Lees het artikel hier!


Aula
24-09-2017

Nieuws havo-bovenbouw

De eerste nieuwsbrief uit de havo-bovenbouw van Jeroen Marechal

Aula
16-09-2017

Protocol veilig reizen

Bij het plannen van de schoolreizen heeft onze school afwegingen gemaakt over het doel van de reis, de bestemming en het programma. Steeds maakt de school een inschatting van risico’s die er kunnen zijn, wij doen dit in overleg met de ouderraad. Hierbij gaat het om allerlei soorten risico’s, zoals het verlies van spullen (ID-kaart enz.), ongelukken, diefstal, leerlingen die verdwalen, een brand, maar ook terreuraanslagen. In dit protocol wordt aangegeven welke maatregelen de school treft omtrent deze risico’s. Protocol

Aula
15-09-2017

Vertek vanaf de Brink

Voor alle buitenlandse reizen die maandag 18 september van start gaan, is de vertreklocatie DE BRINK in Castricum.

Aula
14-09-2017

Publieksprijs ‘De negen kamers’

Docent wiskunde Peter-Paul Rauwerda heeft donderdag 14 september de Literatour Dioraphte Publieksprijs 2017 gewonnen met zijn debuut 'De negen kamers'! Dit is bekendgemaakt in het programma 'Nieuws en Co' op radio 1. De prijs wordt op vrijdag 15 september uitgereikt.  Lees meer.

Aula
13-09-2017

Berlijnreis mavo-3

Mavo-3 gaat van 18 tot 22 september naar Berlijn. In dit boekje vind je het mooie programma en alle andere informatie die je nodig hebt.

Aula
12-09-2017

Stemmen op De Negen Kamers!

Er is woensdag 13 september in de grote pauze volop gestemd op het debuut van wiskundedocent Peter-Paul Rauwerda. De schrijver had het druk met instructies geven en het uitdelen van lolly's na het uitbrengen van een stem. Donderdag 14 september wordt bekendgemaakt of hij genoeg stemmen heeft gekregen voor de prestigieuze prijs!

 

 

Poster door Sandra Mous (mediatheek)

TRAILER

Aula
23-07-2017

Nieuws vwo-bovenbouw

Het laatste nieuws uit de vwo-bovenbouw van Douwe de Jong.

Aula
21-07-2017

Nieuws havo-bovenbouw

Het nieuws uit de havo-bovenbouw van Jeroen Marechal

Aula
21-07-2017

Afscheid!

DOnderdag 20 juli nam onze school afscheid van een aantal collega's. Hieronder een paar indrukken die gefotografeerd zijn door Fred Eerenberg

Peter de Ruijter neemt afscheid van Marion Massee

Marion Verstrepen net in het zonnetje gezet door de scheikundesectie

Afdelingsleider Saskia Waalboer bedankt Britt van der Ploeg!

Afdelingsleider Klaas Sabel zet Ivonne Langedijk in de spotlights!

21-07-2017

Brugcupwinnaar 2016/2017

Op woensdag 19 juli werd B6 na een zinderende finale de winnaar van de Brugcup 2016-2017! De hartelijke felicitaties van de hele school voor B6 en de supertrotse mentor Marco Darwish!!!

Aula
17-07-2017

Londenreis

Al vele jaren organiseert het Bonhoeffercollege o.a. voor de leerlingen in havo 4 een buitenlandse reis. De reizen vinden we niet alleen als aanvulling op het curriculum maar ook met het oog op de sociale vorming van de leerlingen heel waardevol. We stimuleren deelname dan ook van harte maar stellen dit niet verplicht. Leerlingen kunnen kiezen uit verschillende Europese steden en een bijzondere wandeltocht door het Lake District.
Helaas werden we recent opgeschrikt door een serie gewelddadige aanslagen in met name Londen. Het spreekt vanzelf dat we er niet aan moeten denken dat onze leerlingen daar op reis mee geconfronteerd worden. Aan de andere kant realiseren we ons ook dat een volledig uitsluiten van risico’s niet mogelijk is. De VO-raad (de werkgeversorganisatie in het voortgezet onderwijs) heeft onlangs een format opgesteld waarmee we intern een goede afweging hebben kunnen maken. Ook beschikken we over een protocol in het geval van een calamiteit.
Bij het maken van onze afwegingen hebben we het afgelopen jaar ook de Ouderraad betrokken. Ouders onderschrijven het belang van de reizen en zij benadrukken dat ouders en school hierin een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben. De recente gebeurtenissen hebben ertoe geleid dat het MT heeft besloten voor de reis naar Londen een alternatief te zoeken. Om te voorkomen dat een grote groep leerlingen niet op reis kan, zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met de organisatie van een andere bestemming. Als alternatief hebben wij gekozen voor Oxford met o.a. bezoek aan de steden Oxford en Cambridge, bezoek van meerdere musea, een wandeling langs de White Cliffs (kust bij Dover) en een bezoek aan de Warner Bros Studio’s.

Voor de leerlingen die zich hebben opgegeven voor Berlijn- en de Lake-reis zijn er geen veranderingen. De indeling voor beide reizen zal later deze week bekend worden gemaakt. Overigens kunnen we melden dat er voor de Lake-reis geen loting plaats hoeft te vinden.
 

Aula
02-07-2017

Zomereditie technasiummagazine

De zomereditie van het technasiummagazine is uit!

Aula
23-06-2017

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws uit de vwo-bovenbouw van Douwe de Jong

Aula
14-06-2017

Geslaagd!!

Nog meer vrolijke vlaggen kunnen uit na het tweede tijdvak van het Centraal Examen! De docenten zijn dan ook super trots op hun geslaagde leerlingen mavo, havo en vwo.

Aula
03-06-2017

Bonhoeffer gebakken

De volgende schoolkrant heeft het thema ETEN! Jozefien Visser en Marte Bouma maakten daarvoor een recept voor een taart in de vorm van het Bonhoeffergebouw. Het resultaat kun je in dit filmpje zien en hoe je dat doet kun je lezen in de Bonaparte die 23 juni uitkomt.

Aula
31-05-2017

Collage WSB

Docent Duits Albert Schouten heeft een prachtige collage gemaakt van foto's die hij gemaakt heeft tijdens de voorstelling 'Wir Sind Berliner'.

Te zien in Kop A.

De rest van zijn foto's zijn te zien op theaterbonhoeffer.nl

Aula
23-05-2017

Kaarten examengala

Aula
22-05-2017

Prijzen voor stages

Dit schooljaar hebben 62 leerlingen van V4 en V5 gebruik gemaakt van de mogelijkheid om aan het begin van de derde periode een meerdaagse beroepsstage te gaan volgen bij een bedrijf. In de meeste gevallen regelden de leerlingen deze stageplekken zelf en voor andere leerlingen konden stages worden geregeld via de Noordwest Academie (Medische stages) of de Rotaryclub Heemskerk/Uitgeest. Laatstgenoemde club ondersteunt onze beroepsstages al  jaren en ook dit jaar beloonden zij de drie beste en interessantste stageverslagen met een prijs van €50,-. LEES MEER

Aula
22-05-2017

Theatersport

Aan de toekomstige brugklasleerlingen,

Lijkt acteren je leuk? Hou je van afwisseling, humor en typetjes? Hou je ervan om samen te werken of zou je dat juist beter willen leren? Hou je ervan jezelf en anderen te verrassen? Heb je lef of zou je dat juist meer kunnen gebruiken? Heb je veel of juist weinig fantasie? Lees verder!

Aula
16-05-2017

Wilsbekwaam?

Vorige week stond een 12-jarige jongen in het nieuws die door de rechter wilsbekwaam wordt geacht om te beoordelen over het stopzetten van zijn chemokuur. Het dagblad NRC heeft brugklasleerlingen van onze school gevraagd hoe zij tegen dit nieuws aankijken. Zien ze zichzelf als wilsbekwaam en denken ze dat dat geldt voor alle kinderen van hun leeftijd? Hebben ze weleens nagedacht over ziek zijn? Het interview is te lezen in de (digitale) krant van vandaag.

Aula
15-05-2017

Landelijke finale!

Zondag 14 mei jl. hebben drie leerlingen van onze school zich gekwalificeerd voor de landelijke finale van Kunstbende. Het zijn Ella van Gils, Sara Nijhuis en Mariëlle Kuin; de meiden van theatergroep Strontvlieg. Met hun stuk "Een ballon vol" gaven ze het publiek de boodschap dat feesten met drank best ok kan zijn, als het maar niet te veel wordt. De jury sprak van een toffe vormgeving en een gedurfde, professionele performance die ook nog eens het meest theatraal was van de voorronde Noord-Holland/Amsterdam.
Op 1 juli 2017 vertegenwoordigen de meiden van Strontvlieg Noord-Holland in de categorie Theater. De hoofdprijs is een theaterstuk opvoeren op Oerol, het grootste theaterfestival in Nederland. Op weg naar de finale krijgen de meiden fotoshoots en professionele hulp bij het maken van een theaterstuk. Daarnaast mogen ze hun theaterstuk op meerdere events opvoeren.

Aula
10-05-2017

Genomineerd!

Docent wiskunde en schrijver Peter-Paul Rauwerda is genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs 2017. De twee juryprijzen (oorspronkelijk Nederlandstalig en vertaald) worden toegekend aan de beste boeken uit 2016 voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Peter-Paul is genomineerd voor zijn debuut De negen kamers.  Op 15 september worden de winnaars bekend gemaakt.

Juryrapport van De negen kamers en andere genomineerden.

Aula
10-05-2017

530 euro!

Dirck Mulder uit klas H2e heeft op 13 en 14 april samen met klasgenoten Jasper Naber, Hinze Kottmann en Max Hoogendoorn geld opgehaald voor de actie tegen de hongersnood in Afrika. Dirck: “De reclame voor de actie vond ik er erg wreed uitzien". Veel mensen hebben het lang niet zo goed als wij. Zij moeten soms leven van een euro per dag terwijl wij wel eens eten weggooien." En zo kwam Dirck in actie. Hij hing posters op en stuurde een mail rond naar alle mensen op school. Hij maakte drie klasgenoten enthousiast en met z'n vieren liepen ze rond met een collectebus waarmee direct het totaal berekend werd. Het eindbedrag kwam uiteindelijk op € 530,-. Een indrukwekkende en hartverwarmende actie!

v.l.n.r.: Jasper Naber, Hinze Kottmann, Dirck Mulder en Max Hoogendoorn

Aula
06-05-2017

Expositie Sopit

Vrijdag 12 mei exposeren examenleerlingen havo en vwo hun werk in galerie Sopit in Castricum. In het Noordhollands Dagblad editie Kennemerland van zaterdag 6 mei stond een mooi artikel over de inhoud en betekenis van hun werk.

Deel 1

Deel 2

Interview met Marieke de Vree en een reportage van de tentoonstelling.

Aula
01-04-2017

Gymnasiumnieuws

In Nederland zijn veel sporen van de aanwezigheid van de Romeinen; in de taal, cultuur en ook in de grond! Lees hier over het fragment over archeologische opgravingen bij de Wereld Draait Door.

Aula
30-03-2017

Technasium Magazine

Het voorjaarsnummer van het Techasium Magazine is uit.

Aula
29-03-2017

Allemaal geslaagd!!

De leerlingen uit de tweede en derde klas die tijdens Bonhoeffertijd de module Anglia hebben gevolgd zijn ALLEMAAL geslaagd. Deze melding kreeg docent Maya de Loos-Zyvicka dinsdag 28 maart jl van dit onderwijsnetwerk. De uitreiking van het certificaat laat nog even op zich wachten en zal natuurlijk een feestelijk tintje krijgen. De Anglia certificaten zijn gerelateerd aan het Europees Referentiekader, zodat overal duidelijk is welk niveau een certificaat vertegenwoordigt.

Aula
27-03-2017

Studiekop periode 4

Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de Studiekop periode 4. Voor 7 april! Aanmeldingsformulier klas 2-6    

Aanmeldingsformulier brugklas

Infomatie Studiekop

Aula
23-03-2017

Nieuws Havo-bovenbouw

Het laatste nieuws uit de havo-bovenbouw van Jeroen Marechal.

Aula
20-03-2017

Frans weekend

Het weekend van 11 en 12 maart was de vakgroep Frans mét Suzanne Wesselman (scheikunde) in Nancy om een concert bij te wonen van de Franse zanger Christophe Maé. Ze hebben naast het (volgens de vrouwen) geweldige concert op zaterdagavond ook genoten van een heerlijke, zonovergoten zaterdagmiddag in de mooie Franse stad. En natuurlijk de kans gepakt om uitgebreid te lunchen op de prachtige Place Stanislas. Na een ontspannen hotelnacht gingen de collega's weer op huis aan.

 

Aula
15-03-2017

Prachtig slotconcert!

Donderdagavond 16 maart was het slotconcert van de havo- en vwo-examenklassen muziek. Het werd een spetterende avond vol goede en leuke optredens!  De examenleerlingen sloten hiermee hun muzikale jaren op onze school af. Er was van alles te beluisteren: van klassiek tot rap. Voor degenen die het hebben moeten missen: niet getreurd! Alles is gefilmd door de crew van Btv. De reportage is binnenkort te zien op het Btv-kanaal.


 
 

Aula
13-03-2017

Derde!

Vrijdag 11 maart was de landelijke geschiedenis quiz voor scholieren. Hugo Roemer en Steven de Rave (V6) hadden tijdens de voorronde op school bewezen over de meeste geschiedeniskennis te beschikken en werden de afgevaardigden voor de landelijke quiz. Uit het hele land kwamen de geschiedeniskenners naar Boxtel om zich op te maken voor de landelijke finale. De quiz begon na een leuke lezing van Van Liempt (o.a. bekend van Andere Tijden) over de eerste jaren na de bevrijding van Nederland. Na ronde 1 werd duidelijk dat er om de prijzen gestreden kon worden. De tweede ronde was lastig en daardoor zakten Hugo en Steven iets weg. Tijdens de derde ronde zetten de jongens alles op alles. En het resultaat: een prachtige 3e plek! Met een medaille om de nek, een tas vol prijzen en een leuke herinnering verlieten zij Boxtel.

Aula
11-03-2017

Scholierenverkiezingen

Woensdag 15 maart zijn de landelijke verkiezingen, maar vandaag, de 14e maart, zijn de landelijke scholierenverkiezingen. De sectie maatschappijleer/maatschappijwetenschappen (Ronald van de Maat, Otto van Limburg Stiurm en Jules Kruijver (foto) organiseert deze verkiezingen bij ons op school. Leerlingen van de bovenbouw kunnen stemmen in het stembureau C011. Dit lokaal zal de gehele dag open zijn van 08.15 - 16.00. Leerlingen van V5maw beheren het stembureau. Zij dragen zorg voor de uitgifte van stembiljetten, het verzamelen en tellen van de geldig uitgebrachte stemmen. Aan het eind van de dag zullen de uitslagen opgestuurd worden naar het landelijk bureau.

Wanneer kan een leerling stemmen?

- in de pauzes.

- in tussenuren

- tijdens kwt indien de docent daartoe toestemming geeft,

- eventueel tijdens een regulier lesuur indien de docent daar ruimte voor wil geven.

Wat moet een leerling meenemen?

- leerling nummer. Naam van de leerling zal doorgestreept worden van de lijst voor uitgifte van het stembiljet.

Kunnen de collega's zelf ook stemmen op die dag?

- Ja, ook dit keer zal er een stemming georganiseerd  worden onder het personeel. Daartoe vind men stembiljetten in de personeelskamer/postvakje en een stembus!

- Uitslag van de stemming onder het personeel zal op donderdag 16 maart bekend worden gemaakt tijdens de koffiepauze.

Aula
07-03-2017

Hans Zaal

Ons bereikte het bericht dat op 1 maart jl. oud-collega Hans Zaal op 86-jarige leeftijd is overleden. Hans was de allereerste conciërge toen onze school in 1971 begon. In het begin deed hij dat alleen maar later werd hij geassisteerd door o.a. Nico Stuifbergen. Oud-collega's en -leerlingen bewaren goede herinneringen aan Hans. Het Bonhoeffercollege wenst zijn familie alle sterkte toe.

Op de foto hieronder staat Hans achterste rij, derde van rechts.

Aula
07-03-2017

Lenteschool

De Lenteschool vindt dit jaar plaats tijdens de tweede week van de meivakantie, van maandag 1 mei 2017 tot en met donderdag 4 mei 2017. De locatie is Jac. P. Thijsse College, De Bloemen 65 te Castricum.
Een externe partij, Studiekring, draagt zorg voor de uitvoering van de Lenteschool. Zij is gedurende deze week verantwoordelijk voor de kwaliteit van het programma en zorgt voor bekwame docenten en een verantwoorde programma-aanpak. Na overleg met mentor en afdelingsleider kunnen ouders/verzorgers hun kind aanmelden voor 1 april 2017. Lees meer

Aula
03-03-2017

Samen wintersporten

In de voorjaarsvakantie zijn maar liefst veertien collega's met elkaar naar Bulgarije afgereisd om te wintersporten! Vorig jaar waren dat er nog zeven! Na de verhalen over alle gezellige gebeurtenissen maar ook hilarische voorvallen zijn de aanmeldingen voor volgend jaar alweer gestegen.

Aula
02-03-2017

Kaartverkoop BTS

Het is bijna zover: de vijfde BONHOEFFER TALENTEN SHOW! donderdag 9 maart om 19.30 gaan een groot aantal leerlingen (en docenten!) van onze school het podium in de aula betreden om hun talent te tonen. 

Jullie kunnen daar natuurlijk bij zijn. Er zijn nog kaarten à €2,= te koop bij de mediatheek, het muziek lokaal, meneer Van Lunteren (wis, C gang) en meneer Del-Tin (LO). Lees hier wie er allemaal meedoen!

Aula
27-02-2017

Powervrouwen

Oud-leerling WIllemien Slot (helemaal links op affiche) speelt de komende tijd in de revue Powervrouwen. Haar theatertalent was op onze school al zichtbaar toen ze voor Theater Bonhoeffer speelde in Moordmeiden en Phileine zegt alles.

""De Powervrouwen zijn geestig, inventief en ontroerend en hun revue is een verrassing”, schreef Theaterkrant vorig jaar. Nu zijn ze terug met spiksplinternieuwe show over herkenbare vrouwenzaken met hilarische, scherpe sketches en bakken zelfspot. Actrices Pamela Teves (Onderweg naar morgen) en Lieneke Le Roux (Brozer, De Hoofdprijs), musicalsterren Mylène d’Anjou (Grease, Ciske de Rat) en Cystine Carreon (Gooische Vrouwen), gesteund door Caitlin Baank en Willemien Slot, brengen een nog iets gekker en schaamtelozer programma. Onder de muzikale leiding van Wim Veenhof zingen ze catchy popsongs en zou er zomaar getapt, gepaaldanst of gerolschaatst kunnen worden."(http://www.zaantheater.nl)

Aula
23-02-2017

Theater Academy verrast!

Donderdag 16 februari was de avond van de Theater Academy. Onder leiding van studentes theater aan het Nova-college Haarlem zetten leerlingen twee boeiende voorstellingen neer. Ellen Philips (regisseur Theater Bonhoeffer) was heel blij verrast met wat de talenten op het podium lieten zien: "Dat biedt zeker perspectief voor de toekomst van het theater op onze school!"

Aula
23-02-2017

Opera

Op vrijdag 17 februari waren de examenleerlingen muziek op bezoek bij Het Muziektheater in Amsterdam. 's Middags werden er workshops gehouden om de opera Prins Igor van Borodin voor te bereiden. Met een prachtig resultaat. Foto's!

Aula
23-02-2017

Uitbundig Valentijnsfeest

14 februari is weer uitbundig gevierd op het Bonhoeffercollege. Traditiegetrouw deelde de redactie van de schoolkrant rozen uit aan leerlingen en docenten. 's Avonds was er een Bob's feest voor de tweede en derde klas en vrijdagavond vierden de brugklassers het feest van de liefde in de aula.

    

Aula
16-02-2017

Paulien naar VIkingrace!

Paulien Verhaar (vwo-6) heeft begin februari in de NK Allround een mooie achtste plaats bereikt. Op de afstand 3000 meter stond ze zelfs op de derde plek. Ze reed daarbij twee persoonlijke records: 1.22.16 op de 1000 meter en 4.30.33 op de 3000 meter! Met deze resultaten heeft ze een startbewijs gekregen voor de internationale Vikingrace in Heerenveen op 3 en 4 maart a.s.

Aula
16-02-2017

360 graden Bonhoeffer

Voor de open dag heeft oud-leerling Doeta Aartsma een 360-graden filmpje gemaakt in onze school. Leerlingen Elise Knippen, Ynger de Winter en Bas Weerman (B10) spelen daarin een hoofdrol.

Aula
13-02-2017

Debatteren kun je leren

Maandag 31 januari was er op onze school een debatdag verzorgd door trainers van de Nederlandse Debatunie. Alle leerlingen van vwo-4 deden hieraan mee. In de ochtend waren er workshops waarin aandacht besteed werd aan de techniek van houding, spreken, argumenteren en presenteren. In de middag werden er debatten gehouden waarin leerlingen per team tegen elkaar debatteerden. Deze vorm van spreken is aan regels gebonden waaraan ook aandacht besteed werd in de workshops. Aan het eind van de dag werd over elk debat feedback gegeven.

Het was de eerste keer dat op onze school een dag als deze georganiseerd werd. Het zal zeker invloed hebben op de manier waarop de leerlingen zich in de toekomst zullen presenteren. Deze kunst kunnen leerlingen binnenkort verder ontwikkelen in de debatgroep van het Bonhoeffer. De voorronde voor Meet the Boss is op 9 maart a.s. te Hoofddorp en de voorronde van de Benelux debatwedstrijd is op 4 maart te Hilversum.  Meer foto's (Ronald van de Maat)

Aula
12-02-2017

Aanmelding Studiekop

De aanmelding voor de Studiekop is gesloten want het maximum aantal leerlingen dat toegelaten kan worden, is bereikt.

Aula
07-02-2017

Excursie de Valkhof

Leerlingen van gymnasium-3 en -4 van Suzana Rensburg  waren maandag 6 februari jl. in museum de Valkhof en bezochten daar de tentoonstelling  “Gladiatoren, helden van het Colosseum”  

Ze kregen te zien hoe het was om oog in oog in de arena, als gladiator. Het was voor de gladiatoren letterlijk en figuurlijk een strijd op leven en dood. Elke slag kon fataal zijn, elk gevecht het laatste. In dit prachtige museum te Nijmegen was veel van het erfgoed van de Romeinen in Nederland  te bewonderen. Er waren vele topstukken uit verschillende Europese musea te bekijken waarvan de leerlingen zichtbaar onder de indruk waren.

   

Aula
06-02-2017

Oude apparaten

Afgelopen kerstvakantie is l.o.-docent Carlijn Nooij een weekje naar Gambia geweest. Tijdens deze week kwam ze Kebba tegen die sinds 1 januari zijn eigen winkeltje heeft geopend in Banjul. Daar repareert en verkoopt hij (tweedehands) laptops, mobieltjes, telefoonhoesjes, beeldschermen, iPods etc. Met de opbrengst ervan zorgt hij niet alleen voor zichzelf maar ook voor de mensen in zijn compound en in zijn dorp.

In Gambia is het heel moeilijk om rond te komen en daarom vraagt zij iedereen op het Bonhoeffercollege 'en omstreken' om te kijken of er nog oude laptops op zolder staan of ongebruikte mobieltjes in lades en kasten. Ook hoesjes, opladers en USB-sticks zijn heel welkom. Een win-win situatie: opgruimde zolders, kasten en lades bij de gulle gevers thuis en voor Kebba wat meer bestaanszekerheid voor zijn startende onderneming.

Dus heb je oude apparaten liggen, meld je bij Carlijn Nooij (c.nooij(at)bonhoeffer(dot)nl">) en zij zorgt ervoor dat die bij Kebba terechtkomen.
 

Aula
01-02-2017

Gymnasiumnieuws

Op woensdag 25 januari 2016 was de tweede ronde in de Klassieke Olympiaden. Marjolein van Noord en Britt Min (gymnasium-5)  reisden af naar Amersfoort waar ze op het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldebarnevelt in Amersfoort ondervraagd werden over een stuk Griekse literatuur. Ter voorbereiding hierop lazen de leerlingen op school bij het vak Griekse taal en cultuur over Polykrates en de ring uit Herodotus' Historiën. Het tweede deel van deze wedstrijd betrof een opdracht tot creatieve verwerking naar aanleiding van de tekst. Een hele belevenis! Het is nog even wachten op de uitslag. Als die positief is gaan Marjolein en Britt door naar de finale!  Lees meer.

Aula
23-01-2017

Veiligheid in en om school

Veiligheid op school krijgt een extra impuls. De scholen voor voortgezet onderwijs, de gemeenten Beverwijk, Uitgeest, Heemskerk en Castricum en de politie bevestigden onlangs hun samenwerking met een nieuwe samenwerkingsovereenkomst VIOS, Veiligheid in en om school. Lees meer

De betrokken op de foto staand van links naar rechts: Marianne Dubbeld, teamchef politie IJmond, René de Reuver, vestigingsdirecteur ROC Nova college Beverwijk, Marcel Jobse Adjunct-directeur Clusius College Castricum, Jeroen de Wit, conrector Jac. P. Thijsse College Castricum, Marga Nievelstein, rector Bonhoeffer college Castricum, Jos van der Maas, conrector Kennemer College havo-atheneum-gymnasium, Marjolein Dolfin, teamchef politie Alkmaar en Duinstreek & Kees Rood, wethouder gem. Castricum. Zittend van Links naar Rechts; Aad Schoorl, wethouder gem. Heemskerk, Antoine Tromp, wethouder gem. Uitgeest, Haydor Erol, wethouder gem. Beverwijk, Jeroen Maréchal, voorzitter VIOS stuurgroep & Afdelingsleider bovenbouw Havo Bonhoeffercollege.

Aula
18-01-2017

BTS verplaatst

De Bonhoeffer Talenten Show is verplaatst van 9 februari naar 9 maart. Zelfde tijd, zelfde artiesten! Mis hem niet!

19-12-2016

Kerstspel goed ontvangen

Het Spel der Engelen dat opgevoerd werd door leerlingen van onze school is buitengewoon goed ontvangen door de inwoners van Castricum. Zaterdagavond 17 december stond het plein voor de Pancratiuskerk stampvol en de reacties die het spel en de muziek uitlokten, waren zeer enthousiast . De complimenten vlogen de spelers en muzikanten na de voorstelling om de oren. Dat smaakt naar meer volgens organisator Hanneke Klinkert, regisseur Ellen Philips en dirigent Klaas Sabel. Recensie door Hanneke Klinkert, organisator en oud-docent van onze school

Aula
16-12-2016

Kerstcadeautje?

Zoek je nog een origineel kerstcadeau? De dvd van 'A coded Mind' is te koop in de mediatheek. Voor slechts € 4,- kun je anderhalf uur genieten van de registratie die Dave van Dansik gemaakt heeft van de voorstelling door Theater Bonhoeffer.

Aula
14-12-2016

Samenwerking met bedrijven

In de folder over technasium is te lezen dat ook onze school op zoek is naar bedrijven en instellingen die een opdracht hebben voor onze technasiumleerlingen. Zij gaan hiermee aan de slag tijdens het vak O&O (onderzoeken en ontwerpen) en werken gedurende 5 lesuren per week in een periode van acht weken in groepsverband aan een project. Dit geeft hun uitdaging en motivatie en biedt inzicht in baanperspectieven in bèta en techniek.

De projecten zijn bij voorkeur afkomstig van opdrachtgevers uit de omgeving van de school. Omdat volgend schooljaar (2017-2018) al leerlingen van de brugklas tot en met de derde klas met het vak O&O (onderzoek en ontwerpen) bezig zullen zijn, wordt het noodzakelijk dat we een projectenportefeuille gaan vullen. Denkt u het Bonhoeffercollege een technasium-project te kunnen bieden? Een korte mail met uw naam en adresgegevens naar technasium@ bonhoeffer.nl volstaat.  Een van de technatoren, Ben Smits of Annemiek Steeman, neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aula
12-12-2016

Kerstmarkt Munster

De organisatie van de kerstmarkt in Munster, sinds jaar en dag in handen van pensionado's Lex Aalbers en Jan Roemer, is vlekkeloos overgegaan in die van docent Duits Coene Wouters. Het was een mooie en educatieve dag voor de leerlingen van havo-5 en vwo-6. Foto's

Aula
08-12-2016

Kerstactie

Leerlingen uit de vwo-onderbouw zamelen deze weken goederen in voor vluchtelingen die op dit moment in de asielzoekerscentra in onze omgeving wonen. Vrijdag voor de kerstvakantie worden de goederen verdeeld en naar de centra gebracht. Op één middag hebben leerlingen van V3B al negen bananendozen vol levensmiddelen opgehaald. We hopen dat we heel veel mensen op deze manier wat gezelligheid kunnen bieden maar ook hoop en vertrouwen in de toekomst.  Informatiebrief

Aula
05-12-2016

Mannequin challenge m2b

Vorige week heeft M2B een verrassende mannequin challenge uitgevoerd onder leiding van lo docent Carlijn Nooij. Bekijk het filmpje!

Aula
05-12-2016

Nieuws vwo-onderbouw

Het laatste nieuws uit de vwo-onderbouw van Klaas Sabel!

Aula
04-12-2016

Havo-bovenbouw

Het laatste nieuws uit de bovenbouw van Jeroen Marechal

Aula
30-11-2016

Uitzending gemist?

Heb je de voorstelling van A coded Mind in april van dit jaar gemist? Geen probleem! Donderda 1 december om is de film (gemaakt door Dave van Dansik) voor iedereen te zien in de aula. Aanvang 18.30!
Trailer + Foto's

Aula
24-11-2016

CJP-bijdrage vwo-5

Aan alle ouders/verzorgers van leerlingen uit vwo 5

De bijdrage van € 10,00 voor de CJP cultuurkaart van vwo atheneum en gymnasium klas 5 is ten onrechte in het overzicht met schoolkosten voor 2016-2017 opgenomen. Ouders die het bedrag reeds hebben betaald krijgen dit teruggestort.

Het overzicht met de schoolkosten staat op de website

Aula
21-11-2016

Jeanne Broeze

Ons bereikte het verdrietige bericht dat oud-collega Jeanne Broeze op donderdag 17 november na een kort ziekbed is overleden. Jeanne was vanaf 1973 aan het Bonhoeffercollege verbonden als docent geschiedenis. Ook toen ze na ruim 30 jaar na heel veel leerlingen de liefde voor haar vak te hebben overgebracht met pensioen ging, bleef ze een regelmatig terugkerende, markante verschijning op school. Alle ontwikkelingen bleef ze met grote interesse volgen. De laatste jaren zagen we haar iedere week een middag als ze de leerlingen in de “Studiekop” begeleidde.
Het afscheid is aanstaande woensdag, 23 november om 14.00 uur in de Dorpskerk. Oud-collega Hanneke Klinkert zal de bijeenkomst leiden. De condoleance is na de dienst in het Huis van Hilde (naast het NS-station). Rouwkaart
 

Aula
17-11-2016

Lezing Peter-Paul

De lezing die docent wiskunde Peter-Paul Rauwerda op donderdag 17 november gaf over zijn debuut 'De negen kamers' is goed bezocht. De aula zat vol met geinteresseerde leerlingen en collega's. Docent Nederlands Christine van Asselt leidde de presentatie in en daarna interviewden leerlingen Colin van der Linden, Anna Gouw en Joren Weda de schrijver. Ze verrasten hem met diepzinnige vragen over het boek maar bijvoorbeeld ook over zijn visie op fictieonderwijs. Een leerzame middag die door de schrijver afgesloten werd met een voorleesfragment. Omdat ook uitgeverij Lemniscaat aanwezig was, konden belangstellenden een exemplaar kopen waarin de auteur zijn handtekening zette en een tekening maakte van het huis met de negen kamers. Lees meer

Aula
09-11-2016

Sofie terug naar school

De organisatie van de ledenbijeenkomst van de Rabobank Noord-Kennemerland heeft met de keuze voor Sofie van den Enk als presentatrice midden in de roos geschoten. Het thema ‘Back to school’ was zeer van toepassing op de winnares van ‘Wie is de mol 2014’ en programmamaker van ‘Keuringsdienst van waarde’. Sofie is namelijk oud-leerling van het Bonhoeffercollege en keerde dus op dinsdag 1 november jl. daadwerkelijk terug naar haar oude school. Dat deed haar zichtbaar deugd, hoewel ze herhaaldelijk liet weten zich soms erg oud te voelen ten opzichte van de aanwezige leerlingen van de Bonhoeffer Businessclass die de organisatie van de avond in handen hadden. De leden kregen de kans om vragen te stellen aan de voorzitter van de raad van bestuur Wiebe Draijer en konden ook reageren om de stellingen die geponeerd werden. Het werd een informatieve maar ook bij tijd en wijlen vrolijke avond die afgesloten werd met een optreden van Bob en de Blue Band. Lees meer

Aula
07-11-2016

Aanmelding Studiekop

Leerlingen die behoefte hebben aan ondersteuning gericht op studievaardigheden en een studieruimte waar stil en geconcentreerd gewerkt kan worden, onder begeleiding van oud-docenten van het Bonhoeffercollege, bieden wij de mogelijkheid gebruik te maken van de Bonhoeffer Studiekop. Aanmelding voor periode 2 kan tot en met vrijdag 11 november.

Aanmeldingsformulier leerlingen klas 2 tot en met 6

Aanmeldingsformulier brugklas

Aula
05-11-2016

Nieuwsbrieven havo-4 en -5

Het laatste nieuws over havo-4 en havo-5 uit de afdeling van Jeroen Marechal.

Aula
02-11-2016

Watertappunt PWN

Sinds een aantal weken heeft het Bonhoeffercollege een watertappunt in het atrium van de school waar de leerlingen hun flesje kunnen vullen met fris en koel kraanwater.

In de toiletruimtes staan natuurlijk ook kranen maar daaronder passen geen flesjes. Vandaar dat de ouders van Tess Haga (rechts op de foto) en Meike Juffermans (beiden werkzaam bij de PWN) onze school aanmeldden toen ze te horen kregen dat hun baas een aantal gratis watertappunten ging uitdelen aan scholen. Kees Bijman (afdelingsleider havo-onderbouw): is er blij mee: "Het past prima in ons streven om een zo gezond mogelijke school te zijn."

Aula
31-10-2016

Super eng Halloween

Het Halloween brugklasfeest was vrijdag 28 oktober een groot succes. Nog nooit waren zoveel leerlingen verkleed in de mooiste creaties. Er was door de kersverse bruggers flink uitgepakt met kostuums en schmink. Ook de 4-plussers en de docenten verschenen in angstaanjagende outfits en de DJ,  Patrick de Groot uit VWO-6, zorgde voor de bijbehorende muziek. De aula was dankzij Gerda Gons (assistent brugklas) en de 4-plussers omgetoverd in een spookachtige feestzaal.
B3 viel behoorlijk in de prijzen: tweede met de posterwedstrijd en qua kostuums kreeg Stijn als zombie ook een prijs. Ook de rest van B3 zag er fantastisch uit (zie foto)!
Binnenkort verschijnen er foto's van Sandra Munnik op de website

En nu maar weer wachten op het volgende feest: Valentijn!

Tekst: Ellen Philips (mentor B3 en docent wiskunde)

Aula
25-10-2016

Uitje Walibi geslaagd!

Alleen maar positieve reacties en behalve een paar misselijke leerlingen en docenten geen calamiteiten. Dat was de conclusie van mede-organisator en conrector Tjebbe Bosma na een dagje Walibi met de hele school. Vanwege het 45-jarig jubileum waren op donderdag 27 oktober alle leerlingen, docenten en ondersteunend onderwijspersoneel van het Bonhoeffercollege met elkaar op stap naar dit pretpark. In een expeditie van 27 bussen werden in totaal 1650 mensen vervoerd.

De dag begon mistig en dat paste wel bij het thema van deze tijd in Walibi: Halloween. Desalniettemin was het fijn dat het naarmate de dag vorderde steeds lichter en zonniger werd. Ook rector Marga Nievelstein was erg tevreden over de dag: "Iedereen heeft het ontzettend naar zijn zin gehad en de organisatie die vooral in handen van afdelingsleider Kees Bijman lag, was helemaal top!"

Een aantal foto's is te zien op de facebookpagina van de school en op de pagina Bonhoeffer in beeld

Aula
12-10-2016

Junior Olympiade

Ole van Tiel (V2A) en Thijs de Zeeuw (V2C) hebben onlangs deelgenomen aan de Junior Olympiade in de VU te Amsterdam. Ze waren daarvoor uitgenodigd omdat zij vorig jaar tijdens de kangoeroewedstrijd bij de beste 200 van 138.500 deelnemers (en 2272 scholen) behoorden!! Een geweldige en veelbelovende prestatie!

Aula
12-10-2016

Technasium magazine

Het najaarsnummer van het technasium magazine is HIER te lezen.

 

12-10-2016

WInaars Europese dag van de talen

Leerlingen van V3A hebben op de Europese dag van de talen het songfestival gewonnen. Lees meer

Aula
04-10-2016

Douwe de Jong

In aanloop naar de reünie is Douwe de Jong geïnterviewd over zijn tijd ( zesendertig jaar!)  op het Bonhoeffercollege. In het interview geeft hij een beschouwing over de voorbije jaren met daarin de onvermijdelijke hoogte- en dieptepunten. INTERVIEW

Sectie oude talen eind jaren '80

Aula
03-10-2016

Bob’s

Het eerste Bobsfeest van dit schooljaar is op 13 oktober. Aan het feest is een thema verbonden en dat is deze keer : One Night in Blacklight. Dresscode: wit met neonelementen. Docent Iwan de Wit, alias Mistah White, is de dj en hij wil graag verzoeknummers draaien. Geef die van tevoren door aan je mentor!

Aula
19-09-2016

Fietstelweek

Van 19 tot en met 25 september kan je via het downloaden van de Fietstel-app meedoen met de Nationale Fietstelweek. Naast het downloaden van de app hoef je niets anders te doen dan je gebruikelijke fietskilometers maken.
Doel van dit jaarlijkse onderzoek is in beeld te krijgen hoe we ons in Nederland op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Die wetenschap zorgt voor verbetering van onze fietspaden. Meer informatie. 

Aula
15-09-2016

Jonge helden

Dit najaar organiseren we via school opnieuw met Stichting Jonge Helden een aantal lotgenotenprogramma’s voor leerlingen die een gezinslid verloren door de dood: het Sterprogramma. Of te maken hebben (gehad) met een scheiding: het Kameleonprogramma. Of te maken hebben met een ernstig ziek gezinslid /chronische ziekte of stoornis (vader, moeder, broertje of zusje):  het OverHoopprogramma

Elk programma start met een ouderavond en individuele kennismakingsgesprekken met de deelnemers (maximaal 10 per groepje), dan volgen 6 bijeenkomsten voor de jongeren van 1,5 uur en tot slot kunnen ouder(s)/verzorger(s) intekenen voor een individueel eindgesprek. De programma’s worden begeleid door twee ervaren professionals van Stichting Jonge Helden. Lees meer

Aula
15-09-2016

H4 en V5 wandeltocht in Lake District

Op 10 september 2016 vertrok een groep leerlingen van H4 en V5 en 3 begeleiders om te wandelen in de bergen van het Lake District in Engeland. Op de LakeDistrict weblog kunt U de reis van deze groep volgen. Elke dag wordt een verslag geplaatst en foto's van de voorgaande dag. Bezoek LakeDistrict weblog hier

Hier een klein voorproefje

 

Aula
06-09-2016

Technasium op onderzoek

Dinsdag 8 september wass de technasiumklas in Schagen om te onderzoeken welke glijbanen er zijn in recreatiebad DE WIEL. De leerlingen hebben namelijk van DE WITTE BRUG de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor het zwembad in Castricum.

Artikel in het NHD

Aula