De 43ste opleidingenmarkt op het Bonhoeffercollege biedt vertrouwde maar ook nieuwe opleidingen. Deze opleidingenmarkt vindt dit jaar plaats op dinsdag 16 oktober. Het is alweer de 43e keer dat het Bonhoeffercollege samen met het Jac. P. Thijsse College de markt in beroepen en opleidingen organiseert.

Ieder jaar komen er afgevaardigden van opleidingen terug. De TU Delft, de Wageningen University en het Nova College bijvoorbeeld. Ook zijn er altijd weer nieuwe studies en organisaties die zich voor deze regionale informatieavond aanmelden of gevraagd zijn door de decanen. Dit jaar zijn dat bijvoorbeeld de Amsterdam University College, de opleiding Creative Business, Hbo-Rechten van de HvA en de opleiding fysiotherapie. De laatstgenoemde opleiding maakt geen reclame, maar werkt met een numerus fixus; een beperkt aantal studenten wordt toegelaten tot de opleiding. Hoe dat werkt, leggen de afgevaardigden tijdens de opleidingenmarkt uit.

De school gaat open om 19.00 uur en de markt begint om 19.30 uur. Er zijn in totaal drie rondes en elke ronde duurt een half uur. Tussen elke ronde is 10 minuten om te wisselen van lokaal. De opleidingenmarkt is voor leerlingen van het Bonhoeffercollege en het Jac.P.Thijsse College, maar leerlingen van andere scholen zijn ook van harte welkom. Het programmaboekje is hier te vinden.

Vanwege de grote belangstelling raden wij aan om met de fiets te komen. Bij de school is de parkeergelegenheid beperkt. Er kan uitgeweken worden naar de parkeerplaats bij het Vitesse terrein.