NieuwsVoorpaginanieuws

Examenexpositie – Binnenkort te zien in Galerie SOPIT

Door 27 maart 2019 No Comments

Vanaf januari werken onze examenleerlingen van H5 & V6 met Art en Design aan het Centraal Praktisch Examen. De meest populaire van de in totaal 7 opgaves waaruit de leerlingen mogen kiezen verwijst naar het boek van J.K. Rowling en de daarop gebaseerde film: ‘fantastic beasts and where to find them, 2001.’ Over de magische wezens in de Harry Potter wereld.

Verschillende leerlingen hebben daarnaast gekozen voor ‘Playground homo ludens.’ Waarbij een ontwerp gemaakt moet worden voor een speelobject of -omgeving voor de spelende mens. Het object moet uitnodigen tot bewegen en gepresenteerd worden in de vorm van een maquette of een prototype.

De feestelijke opening van de tentoonstelling is op 10 mei om 17.00 uur in galerie SOPIT, Anna Pauwlonastraat 22, Castricum. De galerie is ook op zondag 12 mei geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Leuk nieuws is ook dat een aantal leerlingen inmiddels de toelating voor een beeldende vervolgopleiding heeft doorstaan. Zij gaan naar de AHK, Rietveld en de HKU.