Samira Rafaela had al jong een droom, ze wilde Brussel. Die droom komt nu heel dichtbij, want op 23 mei kun je op haar stemmen tijdens de Europese Parlementsverkiezingen.

Samira heeft haar jeugd in Uitgeest doorgebracht en zat op het Bonhoeffercollege in Castricum. Op het Bonhoeffer heeft ze ervaren dat er veel steun en begeleiding voor leerlingen was. Dat de docenten in haar geloofden heeft ervoor gezorgd dat ze zich goed kon ontwikkelen.

Samira begon haar politieke carrière bij de Jonge Democraten en in het Europees Parlement komen is haar doel. ‘Het Europees Parlement heeft veel invloed op ons dagelijks leven.’ Het is heel belangrijk dat iedereen gaat stemmen. In het Europees Parlement wordt de wet- en regelgeving vastgesteld waar Nederland weer aan moet voldoen. Door te stemmen krijg je volgens Samira ‘Grip op je eigen toekomst’.

In april mocht Samira in Berlijn haar rolmodel Obama ontmoeten. ‘Het was ontzettend bijzonder om degene die je inspireert te mogen ontmoeten.’ Obama geeft haar zelfvertrouwen, ‘hij heeft bewezen dat afkomst niet je toekomst mag bepalen’. Tijdens de bijeenkomst had Obama een bijzondere boodschap voor alle kiezers: ‘Je laat je grootouders ook niet bepalen welke kleding je draagt, dus waarom zou je door anderen je toekomst laten bepalen. Daarom moet je ook gaan stemmen. Anders beslissen anderen over jouw toekomst.’ Deze boodschap wil Samira overbrengen op de jonge stemmer.

Mocht Samira als lid van het Europees Parlement worden verkozen, dan kan het echte werk gaan beginnen. Ze wil zorgen voor goede handel en samenwerking in Europa, cybercriminaliteit moet worden aangepakt en meer aandacht voor de rechten van jongeren in Europa. Ze vindt dat alle jongeren recht hebben op goed onderwijs en een beschermde positie op de arbeidsmarkt.

Maar voordat het zover is, eerst de verkiezingen op 23 mei. Ga stemmen en beslis mee over je toekomst!