NieuwsVoorpaginanieuws

Spoedtraining in lef en zelfvertrouwen om vrouwenquotum op te blazen

Door 9 juli 2019 No Comments

Indy Schoorl(havo 4) en Carmen Bakker (vwo4) hebben meegedaan aan de Young Lady Business Academy. De Academy is een initiatief van Elske Doets en werd voor het eerst in Rotterdam georganiseerd.

Een breed palet aan topvrouwen waaronder Mariëtte Hamer en Sharon Dijksma gaven uit eigen ervaring tips over het ontwikkelen van lef en zelfvertrouwen. Voormalig advocaat Wies Bratby, bijvoorbeeld, pakte uit met een onderhandelingsspel, de gemiste kansen daarin. En strooide vervolgens met bewezen tips over hoe beter voor jezelf op te komen.

Hoofddoel van de Academy is de toevloed van topvrouwen te vermenigvuldigen. En op die manier het vrouwenquotum zo snel mogelijk op te blazen. Doets: ‘Op de Academy leren we dat carrière maken vooral keuzes maken is. Mooi dat je met jouw bedrijf de wereld beter wilt maken. Maar wat precies wil je beter maken? Hoe wil je dat doen? En waar ligt je écht onderscheidende talent? Via zulke vragen proberen we het vizier van de deelnemers op scherp te krijgen.’

De winnares krijgt een speciaal traineeship van drie maanden in de Verenigde Staten, dat in samenwerking met de Netherland-America Foundation (NAF) is ontwikkeld. De Get Started-beurs voor het inspirerend en innovatief overnemen van een familiebedrijf gaat dit keer naar Jauna Bongers.

.