Studiekop: huiswerk maken op school

Sinds een paar jaar kunnen leerlingen na schooltijd huiswerk op school maken. Een groep oud-docenten zorgt ervoor dat alles goed verloopt en biedt ondersteuning waar het kan.

Hoe werkt de Studiekop?

De huiswerkklas is een op zich opzichzelfstaande organisatie die werkt binnen de muren van de school. Leerlingen die behoefte hebben aan ondersteuning, bieden wij de mogelijkheid gebruik te maken van de Bonhoeffer Studiekop.

Rooster:

  • maandag, dinsdag en woensdag zit de Studiekop meestal in Kop B, op donderdag in een lokaal boven in de B-vleugel. Op het roosterbord staat de juiste locatie vermeld.
  • op maandag is er extra hulp voor Duits
  • op dinsdag is er hulp voor de vakken Duits, economie en wiskunde
  • op woensdag is er hulp voor het vak aardrijkskunde
  • op donderdag is er hulp voor de vakken Nederlands en economie

De leerlingen kunnen minimaal twee en maximaal vier dagen, na hun reguliere lesdag gebruikmaken van de Studiekop. Het is de bedoeling dat leerlingen van klas 2 t/m 6 minstens twee lesuren blijven.

Onder het genot van een kopje thee en een koekje kunnen zij rustig op school hun huiswerk maken en op afspraak hulp krijgen bij planning & organisatie.

Graag altijd boeken mee om vooruit te werken voor volgende dagen en komende toetsen!

Studiekop voorlopig op non-actief

Helaas moeten wij meedelen dat wij, oud-docenten van het Bonhoeffercollege, nog niet weten of en wanneer wij weer gaan beginnen met de Studiekop gezien de coronacrisis. Liever wachten wij, als mensen in de kwetsbare leeftijd van 65+, tot we gevaccineerd zijn.

De leerlingen krijgen bericht via de mentoren als wij starten.

Met vriendelijke groet,
Hanneke Klinkert,
oud-docente Nederlands en coördinator Studiekop

Kosten

De begeleiding wordt gedaan voor een vrijwilligersvergoeding, hierdoor zijn de kosten laag. En de leerlingen zijn, net als hun ouders en begeleiders, enthousiast. Zij hebben vooral behoefte aan ondersteuning gericht op studievaardigheden en een studieruimte waar ze stil en geconcentreerd kunnen werken.

Aanmeldingsformulier