Studiekop: huiswerk maken op school

Sinds een paar jaar kunnen leerlingen na schooltijd huiswerk op school maken. Een groep oud-docenten zorgt ervoor dat alles goed verloopt en biedt ondersteuning waar het kan.

Hoe werkt de Studiekop?

De huiswerkklas is een op zich opzichzelfstaande organisatie die werkt binnen de muren van de school. Leerlingen die behoefte hebben aan ondersteuning, bieden wij de mogelijkheid gebruik te maken van de Bonhoeffer Studiekop.

Op maandag t/m donderdag kunnen leerlingen vanaf 14.30 tot 17.30 uur terecht: op maandag in kopruimte B en lokaal B115. Op dinsdag en woensdag alleen in kopruimte B en op donderdag in lokaal A114.

De leerlingen kunnen minimaal twee en maximaal vier dagen, na hun reguliere lesdag gebruikmaken van de Studiekop. Het is de bedoeling dat leerlingen van klas 3 t/m 6 minstens twee lesuren blijven.

Onder het genot van een kopje thee en een koekje kunnen zij rustig op school hun huiswerk maken en op afspraak hulp krijgen bij planning & organisatie.

Daarnaast kunnen zij op maandagmiddag vanaf 14.30 uur hulp krijgen bij scheikunde, op dinsdag bij Duits, op woensdagmiddag bij wiskunde en op donderdagmiddag bij Nederlands en economie.

Graag altijd boeken mee om vooruit te werken voor volgende dagen en komende toetsen!

Kosten

De begeleiding wordt gedaan voor een vrijwilligersvergoeding, hierdoor zijn de kosten laag. En de leerlingen zijn, net als hun ouders en begeleiders, enthousiast. Zij hebben vooral behoefte aan ondersteuning gericht op studievaardigheden en een studieruimte waar ze stil en geconcentreerd kunnen werken.

Aanmeldingsformulier