NieuwsVoorpaginanieuws

Workshopmiddag Art&Design in ‘de atelierstraat’

Door 12 juni 2019 No Comments

Afgelopen donderdagmiddag stonden er twee beeldende workshops op het programma van HAVO4- en VWO5-leerlingen van het Bonhoeffercollege met het vak Art&Design.

 

In grafisch atelier Sopit werden zij door Harm Noordhoorn ingewijd in “Hot Printing”, een techniek geïnspireerd op de ‘druksels’ van de expressionistische grafisch kunstenaar H.N. Werkman. Terwijl uit Harm’s jukebox de “Hot Jazz”-muziek uit de dertiger jaren schalde, gingen de leerlingen driftig aan de slag met de door hen gemaakte sjablonen. De inktroller werd diverse keren over de mallen gehaald en zo verschijnt er een kleurrijke, ritmische compositie van afdrukken van de uitgespaarde vormen op het papier.

 

Aansluitend werden er in het naastgelegen leeratelier POOKPOOK door Marieke de Vree de basistechnieken van leerbewerking uitgelegd en gedemonstreerd: het toepassen van patronen, leer snijden en het werken met leergereedschap, en met de schalm- en naaimachine. Deze enthousiaste leerlingen sneden, schalmden, plakten en stikten er een zomerse versie van de festival bag of een zonnebrilhoesje van leer, aangepast aan hun eigen stijl en smaak.

 

“Superleuk” vindt de één, “ik wist niet dat ik dat kon maken” zegt de ander na de workshopmiddag. Dat de gemaakte tas bij de één direct over de schouder wordt gehangen en het gemaakte drukwerk bij de ander bestemd is voor boven het bed zegt genoeg!