Skip to main content

Onze schoolkrant Bonaparte

De schoolkrant is er bijna net zolang als het Bonhoeffercollege bestaat. Na een aantal naamwisselingen heet hij nu al jaren ‘Bonaparte’ waarmee aangegeven wordt dat het magazine (krant mag het eigenlijk niet meer heten) toonaangevend en eigenwijs is. Voor alles is het een uitlaatklep van leerlingen, soms op het randje balancerend, soms schurend tegen de grenzen van de tolerantie van de docenten, maar bovenal een document van de leerlingen voor de leerlingen.

Bekijk hier een mooi voorbeeld van de Bonaparte, die is gemaakt na het overlijden van onze docent Arjen Oedzes.

De redactie van de Bonaparte vergadert altijd op woensdagmiddag in de grote pauze (12.00 uur) in het stiltelokaal, waar het in het half uur dat er gebrainstormd wordt over de inhoud van een nieuw magazine alles behalve stil is.

Bijzondere rozen met Valentijnsdag

In aanloop naar Valentijnsdag verkopen we altijd kaartjes waarop vrienden, vriendinnen, (heimelijke) minnaars en minnaressen hun boodschap kunnen schrijven aan geliefde of bevriende personen. De kaartjes worden op Valentijnsdag aan rozen bevestigd en daarna bij de gelukkigen bezorgd. Meestal tijdens het vierde uur.

Heb je interesse? Doe ook mee!

Als je interesse hebt om deel te nemen aan de redactie, woon een vergadering van de redactie bij in lokaal C102. Wees welkom!