Skip to main content

Bonhoeffer speelt!

Het Bonhoeffercollege heeft een goede theatertraditie. Een keer per jaar organiseren leerlingen, medewerkers en vrijwilligers een bijzondere, avondvullende voorstelling die vier keer gespeeld wordt. Naast de grote productie in maart of april, wordt er sinds een aantal jaren een kerstvoorstelling gespeeld door Theater Bonhoeffer. Die is te zien in de aula van de school maar ook op een locatie in Castricum en Heemskerk. (Voor data en locaties zie de agenda op deze site.) Leerlingen van de brugklas laten hun acteerkunsten zien na lessen in theatersport en ook is er jaarlijks een optreden van de Theateracademy. (Voor data en locaties: zie de agenda van deze site.)

Theater Bonhoeffer

Be right back

Voor het 50-jarig bestaan van het Bonhoeffercollege presenteert theater Bonhoeffer “Be Right Back”.

Be Right Back gaat over een jongen genaamd Mick die podiumangst heeft. Samen met een aantal andere leerlingen doet hij mee aan een dansauditie voor het theater op school. De groep zet een coole dans neer totdat het Mick zijn moment is om te stralen. Hij wordt overvallen door zijn angst en doet helemaal niets meer. De groep krijgt te horen dat ze niet doorgaan bij de auditie en iedereen lijkt Mick de schuld te geven. Hij wordt er helemaal hopeloos van totdat er plotseling iets bijzonders gebeurt. Mick durft zichzelf eindelijk aan te kijken in de spiegel, waardoor hij zijn podiumangsten weet te overwinnen en weer zelfvertrouwen krijgt.

De voorstelling is te zien op 19, 20, 21, 22 en 23 april 2022
De kaartverkoop start op 18 maart via de website van het theater

Kerstvoorstelling: Tussen hier en ginder

Op 15 december 2022 speelt Theater Bonhoeffer in Theater Koningsduyn (Geesterhage, Castricum) de nieuwe muzikale kerstvoorstelling Tussen hier en ginder.

Er was eens een meisje, dat op zoek was naar warmte. Zij zoekt dat in ‘Hier’ en ‘Ginder’. Twee verschillende werelden, gevormd door verschillende meningen. In deze werelden maakt het meisje kennis met vele mensen. Allemaal mensen met een bijzonder verhaal. Kan het meisje de plek vinden die ze zoekt?

Spetterende voorstellingen

In 2014 ging de voorstelling ‘Follow me’ over de invloed van groepsvorming. In 2015 is het volledig zelfverzonnen verhaal ‘Brothers in arts’ opgevoerd. In april 2016 stond Alan Turing centraal in de voorstelling ‘A Coded Mind’ en het jaar daarna stond het Berlijnse leven in de jaren ’60 centraal in de voorstelling ‘Wir Sind Berliner’. De registraties van de voorstellingen zijn helaas als gevolg van de nieuwe privacywetgeving niet meer op het open YouTube kanaal te zien. Ben je geïnteresseerd in één van de opnamen dan kan je bij de mediatheek van de school een dvd lenen.