Skip to main content

Bonhoeffer speelt!

Het Bonhoeffercollege heeft een goede theatertraditie. Een keer per jaar organiseren leerlingen, medewerkers en vrijwilligers een bijzondere, avondvullende voorstelling die vier keer gespeeld wordt. Naast de grote productie in maart of april, wordt er sinds een aantal jaren een kerstvoorstelling gespeeld door Theater Bonhoeffer. Die is te zien in de aula van de school maar ook op een locatie in Castricum en Heemskerk. (Voor data en locaties zie de agenda op deze site.) Leerlingen van de brugklas laten hun acteerkunsten zien na lessen in theatersport en ook is er jaarlijks een optreden van de Theateracademy. (Voor data en locaties: zie de agenda van deze site.)

Theater Bonhoeffer

Eden

Bonhoeffer waakt

Komend schooljaar start Theater Bonhoeffer met de repetities voor de nieuwe productie “Eden”.

Benjamin en zijn vrienden leven in een maatschappij waar alles behoorlijk goed geregeld is. De Vader waakt over de mensen, het leven is sober maar eerlijk. De mensheid heeft de crisis overleefd en een nieuwe vorm gevonden. Emilia leeft in een perfect Eden waar enkele gelukkigen naar toe mogen. Alles is goed. Of toch niet? Wat is waarheid, wat is echt?

De voorstelling Eden is te zien op 22, 23, 24, 25 en 26 april 2024

Koninklijke Kerst

Het Theater Bonhoeffer zorgt voor een mooie kerstvoorstelling “Koningklijke Kerst” medio december

Wonderland

De prachtige voorstelling Wonderland was te zien in april 2023.

Alice heeft best een leuk leven. Ze is aardig, bescheiden en iemand die alles mee lijkt te hebben. Maar is het eigenlijk wel makkelijk om zo iemand te zijn? Of kun je beter iemand anders zijn? Een nieuwe leerling komt in de klas en wordt de katalysator van alles wat er gaat gebeuren. Examenstunt,  feest, alcohol en meer. Begint allemaal heel leuk, maar Alice verliest de controle.

Kerstvoorstelling: Tussen hier en ginder

Op 15 december 2022 speelde Theater Bonhoeffer in Theater Koningsduyn (Geesterhage, Castricum) de spetterende muzikale kerstvoorstelling Tussen hier en ginder. Je kunt deze (vanaf 24 december 17.00 uur) terugkijken via de videolink hieronder.

Tussen Hier en Ginder is een verhaal over een meisje dat op zoek was naar warmte. Zij zoekt dat in ‘Hier’ en ‘Ginder’. Twee verschillende werelden, gevormd door verschillende meningen. In deze werelden maakt het meisje kennis met vele mensen. Allemaal mensen met een bijzonder verhaal. Kan het meisje de plek vinden die ze zoekt?