Bonhoeffer speelt!

Het Bonhoeffercollege heeft een goede theatertraditie. Een keer per jaar organiseren leerlingen en medewerkers een bijzondere, avondvullende voorstelling. Onder leiding van docent en regisseur Ellen Philips repeteren de leerlingen de zelfgeschreven scenes op donderdagmiddag. Muziekdocenten Klaas Sabel en Mieke Kenter geven leiding aan de muzikanten en zangers. Naast de grote productie in maart of april, wordt er sinds een aantal jaren een kerstvoorstelling gespeeld door Theater Bonhoeffer. Die is te zien in de aula van de school maar ook op een dorpsplein in Castricum en Heemskerk. Leerlingen van de brugklas laten hun acteerkunsten zien na lessen in theatersport en ook is er jaarlijks een optreden van de Theateracademy.

Theater Bonhoeffer

Hearts and Diamonds

In maart 2018 wordt ‘Hearts and Diamonds’ opgevoerd. De voorstellingen zijn dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 maart 2018.

Hearts and Diamonds gaat over student TU Delft Ben van Kampen (Willem van Amsterdam) die door zijn docent statistiek (Dave van Dansik) betrokken raakt bij een groep medestudenten die ieder weekend naar Londen afreist om casino’s te bezoeken. Daar spelen ze blackjack. Door middel van een ingewikkeld systeem van seinen en tellen winnen ze tonnen. De verleidingen worden steeds groter net als de hang naar de kick en de wil om te winnen. Dat alles zorgt voor heftige emoties binnen het team en uiteindelijk eist het buitensporige leven ook zijn tol buiten de groep; Ben’s vriendschappen komen op het spel te staan en ook andere relaties liggen onder vuur. Maar de keuze om terug te gaan naar het alledaagse leven wordt steeds moeilijker.

Komt dat zien!!

Kerstvoorstellingen

In de week voor Kerstmis 2017 heeft Theater Bonhoeffer voor de derde keer een voorstelling neergezet op het Burgemeester Nielenplein in Heemskerk en op het plein voor de Pancratiuskerk in Castricum. Onder begeleiding van studenten van het Nova College bereidden de acteurs de voorstelling voor onder toeziend oog van docent wiskunde en regisseur Ellen Philips. Dirigent Klaas Sabel, docent muziek en zijn collega Mieke Kenter studeerden de muziek en zang in met de band. Het script voor ‘Kerstappening (vlog je hart)’ kwam, onder de hoede van docent Nederlands Marijke Lute, van de hand van een groep schrijvers uit brugklas tot en met bovenbouw.

Floor is vlogster en heeft ruim 500.000 abonnees. Wie dat zijn? Dat zijn haar Flootjes! Ze krijgt van Apple een app die iets te maken heeft met reizen. Zodra ze op een knop in de app drukt, staat ze in het Midden-oosten en komt ze o.a. Jozef en Maria tegen. Lees deze deze recensie die door oud-docent Hanneke Klinkert is geschreven.

Spetterende voorstellingen

In 2014 ging de voorstelling ‘Follow me’ over de invloed van groepsvorming. In 2015 is het volledig zelfverzonnen verhaal ‘Brothers in arts’ opgevoerd. Met wederom groot succes. In april 2016 stond Alan Turing centraal in de voorstelling ‘A Coded Mind’ en het jaar daarna stond het Berlijnse leven in de jaren ’60 centraal in de voorstelling ‘Wir Sind Berliner’. De registratie (door Demi Scheermaan en Kris Aardenburg)  is hier te zien