Open huis

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we onze open dag en informatieavond niet zo organiseren als in andere jaren. Omdat we het voor groep 8 leerlingen heel belangrijk vinden dat ze genoeg informatie hebben om hun keuze voor een school te kunnen maken, hebben we een alternatief, online programma bedacht.

Open huis: verjaarsfeestje…

Zie je tijdens het open huis hoe een normale lesdag eruitziet? Nee, niet echt, maar je hebt wel de kans om overal eens een kijkje te nemen en veel vragen te stellen.

Op 13 februari was ons Open Huis. Helaas konden we het dit jaar niet live organiseren, maar we hebben ons best gedaan om toch een manier te vinden om je overal te kunnen laten kijken en om een indruk van onze school te krijgen. Met behulp van een online escaperoom kon je een virtuele speurtocht door de school doen. Daarnaast konden groep-8-leerlingen online lesjes volgen van diverse vakken. De vakdocenten hebben ook informatiefilmpjes over hun vak gemaakt.

Zowel de escaperoom als de informatiefilmpjes zijn nog te bekijken.

Informatieavond voor ouders

Op dinsdagavond 9 februari was de online informatieavond. Geïnteresseerde ouders hadden zich aangemeld voor de webinar en eventuele keuzerondes. De webinar is niet opgenomen, maar mocht u interesse hebben kunt u hier wel de Powerpoint presentatie bekijken.

Inlogmiddagen en online bezoek groep8

We hadden de basisscholen uit de omgeving uitgenodigd om met hun groepen 8 bij ons langs te komen voor een rondleiding, maar helaas kon dat niet doorgaan. Als alternatief hebben we de basisscholen uitgenodigd voor een online meeting met een docent van het Bonhoeffer en één van hun oud-leerlingen die nu bij ons in de brugklas zit.

Daarnaast hebben veel groep 8 leerlingen uit de omgeving een online mini-lesje gevolgd tijdens het Open Huis of tijdens een inlogmiddag. De laatste inlogmiddag was woensdag 17 februari.