Skip to main content

Een brugklas die bij je past

In welk soort brugklas je ook start, het brugklasjaar geeft je de kans te laten zien wie je bent en wat je kunt. In alle brugklassen geven we dezelfde vakken op het niveau van de leerlingen. Na de brugklas ga je verder in de richting die het beste bij je past!

Alle brugklassen

Bekijk hier welke vakken je volgt in de brugklas. Naast het lesprogramma kun je ook deelnemen aan activiteiten om je talenten verder te ontwikkelen. Denk aan bijvoorbeeld theatersport, de schoolkrant en de Legoclub.

Voor het aanmelden bij één van onze brugklassen zijn een paar dingen belangrijk. Het schooladvies van de basisschool is bepalend, dat wil zeggen dat je minimaal een vmbo-tl (mavo) advies hebt gekregen. Hier vindt u een schema met alle doorstroommogelijkheden op onze school.

Heb je een mavo-advies?

Als je een mavo-advies (officieel is dat vmbo-tl) hebt gekregen en je wilt eruit halen wat erin zit, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je komt in een mavo/havo-klas waar we je uitdagen het beste in jezelf naar boven te halen.

In alle brugklassen maak je kennis met het technasium in de vorm van 2 lesperiodes Onderzoeken & Ontwerpen. Ook kun je deelnemen aan activiteiten om je talenten verder te ontwikkelen.

Heb je een havo-advies?

Dan kun je bij ons in twee brugklassen terecht: de mavo/havo of de havo/vwo-brugklas. Beide brugklassen bereiden je even goed voor op de havo-afdeling. Over de plaatsing hebben we altijd overleg met je groep 8 leerkracht. Doorstromen naar het vwo is vanuit alle soorten brugklassen mogelijk.

In alle brugklassen maak je kennis met het technasium in de vorm van 2 lesperiodes Onderzoeken & Ontwerpen. Ook kun je deelnemen aan activiteiten om je talenten verder te ontwikkelen.

Heb je een gecombineerd havo/vwo advies? Dan kun je ook kiezen voor onze gym+klas.

Heb je een vwo-advies?

Met een vwo-advies kom je in een havo/vwo klas.

Je kan ook in een gym+klas geplaatst worden. Daar moet je je wel apart voor opgeven. We gaan dan in gesprek met je groep 8 leerkracht om te kijken of de gym+klas echt iets voor je is.

Gym+klas

Heb je een gecombineerd havo/vwo-advies of vwo-advies? Ben je nieuwsgierig? Je kunt je dan opgeven voor onze gym+klas: een combinatie van een gymnasiumklas en een plusklas. We overleggen met je groep-8-leerkracht of dit bij jou past.

In de gym+klas gaan we anders met de lesstof om; soms wat sneller, soms juist dieper. In deze klas gaat het niet zozeer om hoe intelligent je bent, maar om hoe je intelligent bent! Onderdeel van het programma is kennismaken met klassieke culturele vorming tijdens het vak Griekse en Latijnse taal en cultuur. Ook maken de leerlingen (net als alle andere brugklassen) kennis met het technasium in de vorm van 2 lesperiodes Onderzoeken & Ontwerpen en bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan extra activiteiten zoals de Legoclub of theatersport. Lees voor meer info deze powerpoint presentatie van de keuzeronde over de gym+klas van de afgelopen informatieavond voor ouders van groep-8-leerlingen.