Een brugklas die bij je past

In welk soort brugklas je ook start, het brugklasjaar geeft je de kans te laten zien wie je bent en wat je kunt. In alle brugklassen geven we dezelfde vakken op het niveau van de leerlingen. Na de brugklas ga je verder in de richting die het beste bij je past!

Alle brugklassen

Bekijk hier welke vakken je volgt in de brugklas. Naast het lesprogramma kun je ook deelnemen aan activiteiten om je talenten verder te ontwikkelen. Denk aan bv. theatersport en de Legoleague.

Heb je een mavo-advies?

Als je een mavo-advies (officieel is dat vmbo-tl) hebt gekregen en je wilt eruit halen wat erin zit, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je komt in een mavo/havo-klas waar we je uitdagen het beste in jezelf naar boven te halen.

Naast het lesprogramma kun je ook deelnemen aan activiteiten om je talenten verder te ontwikkelen. Denk aan bv. theatersport en de Legoleague.

Heb je een havo-advies?

Dan kun je bij ons in twee brugklassen terecht: de mavo/havo of de havo/vwo-brugklas. Beide brugklassen bereiden je even goed voor op de havo-afdeling. Over de plaatsing hebben we altijd overleg met je groep 8 leerkracht.

Ben je nieuwsgierig? Ga je graag op onderzoek uit en houd je van leren? Dan kun je ook kiezen voor onze brug+klas. Hier gaan we anders met de lesstof om; soms wat sneller, soms juist dieper. Plus = anders. Vooraf kijken we samen of zo’n brug+klas wat voor je is. In deze klas gaat het niet zozeer om hoe intelligent je bent, maar om hoe je intelligent bent!

Doorstromen naar het vwo is vanuit alle soorten brugklassen mogelijk.

Heb je een vwo-advies?

Met een vwo-advies kom je in een havo/vwo klas. Je kan ook in een brug+klas geplaatst worden. Daar moet je je wel apart voor opgeven. Je krijgt dan een uitnodiging voor een speciale kennismakingsmiddag waarop we bekijken of een plusklas echt iets voor jou is.

En wil je nog wat meer? Beantwoord dan voor jezelf de volgende vragen: Wil je meedoen aan en meedenken op het hoogste niveau? Houd je van puzzelen en lees je graag over van alles en nog wat? Kun je goed leren en wil je extra hard werken? Ben je geïnteresseerd in de Grieken en Romeinen? Vind je het leuk om te weten hoe een taal in elkaar zit? Kun je logisch nadenken en kijk je graag verder dan je neus lang is? Enne, geef je niet zo snel op? Dan is onze gymnasiumklas echt iets voor jou!

In de gymnasiumklas volg je in de tweede helft van het brugjaar naast de gewone vakken, ook de vakken Klassieke Culturele Vorming (combinatie van Grieks, Latijn en mythologie) en Science.

Met een vwo-advies kun je ook kiezen voor de brug+klas.