Skip to main content

Op donderdagochtend 7 maart werd een groep van 30 bovenbouw leerlingen met een N profiel door een bus opgehaald voor een Career Day bij InHolland. De Career Day is een initiatief van Bètapartners, waarmee ze leerlingen willen inspireren om meer voor techniek te kiezen.

Inspiratie opdoen

Bij aankomst werden onze leerlingen, samen met nog zo’n 200 andere middelbare scholieren, verwelkomd door de directeur van Bètapartners, Jeroen Marechal, die het belang van LOB benadrukte en hen het programma van de ochtend mededeelde. Elk groepje van 10 leerlingen kreeg een eigen ‘career guide’ mee die hen naar 5 verschillende workshops begeleidde. Gedurende de ochtend kregen ze de kans om verschillende carrièremogelijkheden te verkennen, te luisteren naar de inhoud van studies, te stoeien met apparatuur en te luisteren naar de ervaringen van professionals.

Na afloop keerden de leerlingen terug naar school, met nieuwe inzichten over opleidingen die ze hadden opgedaan en met een beter begrip van verschillende beroepen en bedrijven.