Skip to main content

Met 1628 bezoekers was “Be Right Back” de best bezochte muzikale theatervoorstelling van Theater Bonhoeffer ooit. Er is hard aan gewerkt door ca. 125 leerlingen, waarvan er meer achter de schermen actief zijn dan op het podium. Theater Bonhoeffer heeft namelijk behalve een zangkoor, een band, een dansgroep en acteurs ook een scriptschrijfteam, websiteteam, geluidstechniek, lichttechniek, projectietechniek, grime, een groep die de filmtrailers maakt en het afgelopen jaar zijn we met een groepje leerlingen gedurende het jaar bezig geweest met het voorbereiden en maken van decordelen en rekwisieten.

De activiteiten van Theater Bonhoeffer vinden voor veruit het grootste deel plaats in vrije tijd. Soms ook op zaterdagen en zondagen, dit jaar ook op tweede Paasdag en op de zaterdag en zondag in de vakantie. Alleen tijdens de “opbouwweek” mocht een aantal geselecteerde leerlingen van de techniek- en decorgroep wat lessen missen om mee te helpen bij de ombouw tot theater en bouw van het decor. Uiteraard hebben ze wel tussentijds hun toetsen gemaakt en belangrijke lessen gevolgd. Een onvergetelijke ervaring waarbij leerlingen leren dat je door samenwerking tussen mensen met zeer uiteenlopende talenten tot grootse resultaten kunt komen.

Van 19 t/m 23 april kwam alles op een fantastische manier bij elkaar in ons theater. Be Right Back kreeg dan ook een prachtige recensie in het NHD.