Skip to main content

Dinsdag 28 november stond op het Bonhoeffercollege in het teken van duurzaamheid.  

 

Er werd zwerfafval opgeruimd in de buurt van de school waarmee later in workshops Thrash Art werd gemaakt. Tijdens de afvalrace in de grote pauze streden brugklasteams om zo goed en snel mogelijk plastic van papier en restafval te scheiden. De eco-stand in het atrium werd druk bezocht en ook energiecoöperatie CALorie Castricum was daar vertegenwoordigd.

 

Het 7e en 8e uur vonden er diverse eco-workshops plaats, met als grote publiekstrekker Tijmen Sissing. Hij vertelde alle 4e klassen in de aula hoe hij van Backpacker een Trashpacker is geworden en met zijn kleine actie een grote, wereldwijde clean-up beweging in gang heeft gezet. Ondertussen waren ook de andere workshops van start gegaan: leerlingen repareerden kapotte apparaten in het Repair Café en konden veganistisch leren koken. Er waren een paar Thrash Art workshops en leerlingen bereiden een duurzame talkshow voor bij Couleur Locale, die later deze maand wordt opgenomen en uitgezonden bij de locale omroep Castricum. De dag erna vond een workshop plaats die CALorie Castricum speciaal had ontwikkeld voor het technasium.

 

Doel van de duurzame dinsdag was niet alleen om leerlingen bewuster te maken van wat ze zelf kunnen doen aan verduurzaming op school en thuis, maar ook om hen te enthousiasmeren voor het eco-team. Het eco-team is blij dat de duurzame dinsdag in beide opzichten geslaagd is, want er hebben zich meer dan 20 nieuwe klimaatstrijders aangemeld. Dit eco-team organiseerde al een kleding- en

boekenruilbeurs en kan nu op volle sterkte verder met het verduurzamen van de het Bonhoeffer om zo als eco-school de groene vlag in de wacht te kunnen slepen.