Skip to main content

Datum: 9-9-2019

Vertrek
We zaten met de hele H2b+M2d in de aula van de school te wachten op de bus. De docenten controleerden of iedereen er was en spraken nog met de ouders die kwamen zwaaien. Na een tijdje wachten kwam eindelijk de bus aan, we gingen de bus in en we reden zwaaiend weg. 2 uur later, om 11:00, kwam de bus aan bij het kamp Pean. Dat is een zeilschool in Friesland in de buurt van het dorpje Akkrum. Er waren meerdere gebouwen, 2 slaapvertrekken: Büthus en Berch. Er was ook een eetzaal genaamd: Jister. Toen gingen we naar de kamers en onze tassen uitpakken en gingen daarna het terrein verkennen: er waren 3 grasvelden het eerste grasveld met een pingpongtafel en een grote schaakmat, op het tweede een klimboom met allemaal touwen eraan zodat je kunt klimmen en schommelen, dat grasveld lag aan het water, de derde was meer voor het sporten want daar was een volleybalnet en voetbalgoaltjes. Na een tijdje moesten we naar de eetzaal. Daar kregen we een uitleg voor de activiteiten die we gingen doen. De groepjes gingen zeilen, kanoën of fietsen. Als je ging zeilen ging je rondjes zeilen en een beetje kijken hoe alles werkt op een zeilboot. Als je ging kanoën ging je een rondje kanoën wat erg lang duurde. Als je ging fietsen ging je door Akkrum naar een ijsboerderij waar je een rondleiding kreeg, daarna kreeg je een ijsje en ging je door naar het dorp Akkrum, waar je souvenirs kon kopen. Na de activiteiten had je even wat vrije tijd voor het eten. Om 18:00 uur ging je eten, wij aten als voorgerecht: groentesoep, als hoofdgerecht kregen wij andijvie stamppot met worst en als toetje ijs met slagroom en druiven. En na het eten mochten we een uurtje op je telefoon, de rest van de dag was de telefoon ingenomen, de tijd dat je op je telefoon mocht gebruikten we meestal om te contacten met onze ouders. Na een uur hadden we onze telefoon weer ingeleverd. Daarna konden we ons opgeven voor verschillende soorten activiteiten: fierljeppen, voetballen, schaken, binnenspelen en levend fruit stratego. Je moest je opgeven voor twee dingen op twee verschillende tijden. Nadat we de activiteiten hadden gedaan gingen we gewoon een beetje gezellig praten en om 23:00 uur moesten we naar bed.

Datum: 10-9-2019

De volgende morgen werden we om 8:00 uur wakker gemaakt en om 8:15 uur moest er een kamer corvee doen. Iedere kamer moest een keer dekken of afruimen voor ochtend of avondeten. Om 8:30 uur gingen we ontbijten, maar het is slim om wat eerder te gaan, want anders heb je geen goede plek. Na het eten moesten we nog even wachten want dan kregen we instructies voor de dagactiviteit. We gingen weer het zelfde doen alleen dan deden de andere groepjes de andere activiteiten. Het zeilen was een hele dag. Na de activiteiten had je even tijd voor jezelf of je kon je kleding drogen. Om 18:00 uur gingen we weer eten. Als voorgerecht aten we stokbrood met kruidenboter, als hoofdgerecht hadden wij pasta. Het toetje was yoghurt met gekruimelde bastognekoek met stroop. Na het eten had je weer telefoontijd en daarna moesten en daarna kregen we de instructies voor Runt Hunt. Dat is een spel in het donker waarbij je door de weilanden terug naar het kamp moet zien te komen en er lopen ook leraren rond. Wij schrokken heel erg van vogels die uit het riet vlogen. Ook gingen we marshmallows roosteren en chillen met de klas. Om 23:30 uur moesten we weer naar de kamers (eigenlijk had het al om 23:00 gemoeten.) om 24:00 uur moest het stil zijn, wat het niet was.

Datum: 11-9-2019

We moesten weer om 8:00 uur op en om 8:30 uur eten. Toen kregen we weer de uitleg voor de activiteiten. De groepjes die de eerste dag hadden gezeild gingen weer zeilen, de groepjes die de eerste dag hadden gefietst gingen nu kanoën en de groepjes die de eerste dag hadden gekanood gingen nu fietsen. Na de activiteiten moest je je tas inpakken en je kamer schoonmaken. En toen kregen we onze telefoon weer en mocht je even chillen en kon je je telefoon opladen voordat we de bus in gingen. Toen de bus aankwam kon je je bagage weg brengen en gaan zitten. Om 16:30 uur kwamen we aan op school en toen hebben we iedereen gedag gezegd, onze spullen gepakt en toen gingen we naar huis.

 

Door: Kjellai Sloep en Merel de Groot
Klas: H2B