Skip to main content

Plustijd: een andere manier van leren

Op onze school is Plustijd een andere manier van leren. Binnen Plustijd is plaats voor je eigen keuze en leggen we de verantwoordelijkheid voor het eigen leren meer bij jou. Hierdoor groeit jouw interesse en motivatie.

Eigen kwaliteiten en interesses

Door modules Plustijd te volgen heb je na vier, vijf of zes jaar niet alleen een diploma, maar ook een portfolio (Plusdocument) met certificaten en andere bewijsdocumenten. Bij steeds meer vervolgopleidingen wordt om zo’n persoonlijk Plusdocument gevraagd.

Plustijd begint al in de brugklas met loopbaanoriëntatie middels de Me Mind-Map, gevolgd door een Eigen Onderzoek waarin je onderzoekvaardigheden combineert met eigen kwaliteiten en/of interesses. Daarnaast vallen ook de Europa Tentoonstelling (Internationalisering), Lego League, Theatersport en bijvoorbeeld de Schoolkrant binnen Plustijd. Aan het eind van de brugklas krijg je een certificaat als je voldoende inzet hebt getoond.

Plustijd na de brugklas

In de 2e klas ga je verder met Plustijd. Het grote aanbod aan mogelijkheden dat per periode wisselt, varieert van schaken en game creation via extra Anglia Engels tot leren programmeren en een sportprogramma.

Voor het aanbod kijk hier.