Skip to main content

Zien drinken doet drinken

Voor veel kinderen die volwassenen alcohol zien drinken, wordt alcohol aantrekkelijk. Daardoor bestaat het risico dat ze op jonge leeftijd beginnen met drinken en op latere leeftijd te veel en te vaak gaan drinken.

Geen alcohol drinken in het bijzijn van kinderen en jongeren verkleint de kans dat ze op jonge leeftijd beginnen met alcoholgebruik. Dit is dus goed nieuws! Als opvoeder heeft u meer invloed dan u denkt om te voorkomen dat uw kind jong alcohol gaat drinken. Meer informatie leest u in de flyer.

Van maandag 2 t/m zondag 8 november 2020 start de campagne Zien drinken Doet Drinken. Het programma ‘In control of Alcohol en Drugs’ wil tijdens de actieweek ouders en andere opvoeders bewust maken van de invloed die zij hebben en hen helpen met praktische tips. In het kader van de campagne organiseert ‘In Control’ samen met Brijder Jeugd een gratis webinar met als onderwerp: in gesprek met mijn kind over alcohol en drugs. Twee professionals vertellen u meer over o.a. de gevolgen van alcohol en drugs op het puberbrein en hoe het gesprek aan te gaan met uw kind. Ook is er mogelijkheid om vragen te stellen. Deelnemen kan vanuit uw luie stoel!

| Donderdag 5 november | Deelname gratis | 19:30 – 21:00 uur | via Zoom |

Aanmelden voor het webinar? Klik hier.
Meer informatie op: www.incontrolofalcoholendrugs.nl