Geschiedenisquiz Junior

Voor het tweede jaar op rij werd vandaag de Grote GeschiedenisQuiz voor de onderbouw georganiseerd op het Bonhoeffer College. Na een spannende voorronde tijdens de lessen Geschiedenis waren er uit elke onderbouw-klas twee leerlingen geselecteerd die opgingen voor de Grote Finale van de GeschiedenisQuiz Junior. Een volle kopruimte, waar de temperatuur letterlijk en figuurlijk met de vraag hoger opliep, was er klaar voor in de namiddag.

De Quiz bestond uit drie rondes met zowel meerkeuzevragen als open vragen. De vragen gingen over de gehele geschiedenis. Van een vraag over de laatste Nederlandse paus tot aan een vraag over het Eurovisie Songfestival. De brugklassers moesten extra hun best doen, want er stonden ook punten voor de BrugCup op het spel.

Quinten en Teun uit klas M2A bleken met afstand de meeste historische kennis te bezitten! Bij de laatste ronde (en dat was echt geen makkelijke ronde) wisten ze zelfs alle vragen foutloos te beantwoorden. Ongelofelijk knap! Terecht mochten de mannen zich dan ook de beste geschiedeniskenners van de onderbouw noemen en kregen een welverdiende gouden medaille. Daarnaast hebben ze een leuke historische prijs mee naar huis genomen. Op de tweede plaats eindigden Patrick en Chiem uit klas V3A en de derde plaats was voor Meike en Jelle uit klas V2C. De klassen B9, B11 en B5 hebben goede zaken gedaan voor de BrugCup. Ze werden gezamenlijk eerste.

Al met al was de Quiz een groot succes dus volgend jaar nieuwe kansen voor alle onderbouw-klassen.

Namens de sectie Geschiedenis, Daan Tamboer

In de jury Pauline van Vliet en Jules Kruijver

Docent Daan Tamboer met de winnaar Quinten en Teun

Patrick en Chiem uit V3A op de tweede plaats