Skip to main content

De Klimaatstrijders en de Duurzame Docenten vormen samen het eco-team van het Bonhoeffercollege. Samen organiseren ze duurzame activiteiten en eco-workshops om onze school te verduurzamen. Én om nog meer leerlingen en medewerkers hierbij te betrekken.

Iedereen is geïnteresseerd in duurzaamheid en goed omgaan met het milieu. Vooral de jeugd heeft recht op een mooie leefomgeving. Of het nu gaat om de eigen buurt, woonplaats of heel Nederland, ongeveer een op de tien jongeren wil actief betrokken zijn bij nieuwe plannen voor duurzame energie.

De denktank jongeren van CALorie ontwikkelt projecten voor en door jongeren met betrekking tot de energietransitie. Eén van deze projecten is: Energietransitie scholen en gebruikers. Dit project is in 2023 gestart met als doel om, in samenwerking met leerlingen, docenten en het bestuur van een school, activiteiten te ontwikkelen om meer bewustzijn bij jongeren te ontwikkelen voor de energietransitie en daadwerkelijk praktische maatregelen uit te voeren op de school. Onze school heeft zich enthousiast getoond en daar gaat CALorie als eerste beginnen.

Hierbij wordt enerzijds aangesloten bij de activiteiten en maatregelen die nu al plaatsvinden op het Bonhoeffer en anderzijds wordt gebruik gemaakt van de ervaring en deskundigheid van bijvoorbeeld de energiecoaches van CALorie.

Klik hier voor de video die gemaakt is tijdens het bezoek aan onze school voor de dag van de duurzaamheid (2023). Check ook het artikel dat de gemeente Castricum schreef over onze Klimaatstrijders op hun website.