Skip to main content

Emotie in de landschappen van Van Gogh

Onze Aimée van Schagen uit VWO6 beleefde vorige week een groots avontuur in het Rijksmuseum in Amsterdam. Met haar profielwerkstuk was ze finalist van de profielwerkstukprijs van het Rijksmuseum en de NTR. Haar werkstuk werd gekozen uit 68 inzendingen. Hiermee maakte ze kans op de prestigieuze ‘junior fellowship’ én op een studiebeurs van 1500,- euro. Deze prijs zou goed van pas komen aangezien Aimée grootse plannen heeft voor een vervolgstudie aan de kunstacademie in Sydney.

Op het moment dat andere examenleerlingen zeer waarschijnlijk aan het bijkomen waren van hun examens, maakte Aimée een bijzondere week mee waarin ze met de andere finalisten een traineeship
doorliep. Hierbij kreeg ze een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum. Zo zag ze in het depot het ene na het andere waanzinnige kunstwerk met als hoogtepunt, volgens Aimée, de houtsnede ‘De grote golf’ uit 1830 van de Japanse tekenaar Katsushika Hokusai. Daarnaast ontwikkelde Aimée tijdens deze traineeship een rondleiding, op basis van het onderwerp van haar profielwerkstuk ‘emotion shown trough art’ en de schilderijen van Van Gogh, die in het Rijksmuseum te zien zijn.

Deze interessante rondleiding gaf ze op zaterdag vlak voor de prijsuitreiking! In samenwerking met omroep NTR is ook een interview met Aimée opgenomen met daarbij een explainer-video (korte uitlegvideo) over haar Profielwerkstuk onderwerp. Deze laatste is nu te zien op schoolTV!

Aimée kwam dicht bij de winst maar uiteindelijk won Mees Blom van de Berger Scholengemeenschap met het onderwerp ‘de ballroom-scene, een revolutie onder spotlights’. Ondanks dat zijn wij natuurlijk ontzettend trots op haar!

Lees ook het artikel dat De Castricummer hierover schreef.